Schrijfdagboek 6 april 2022

Bij problemen op kantoor overwoog ik van baan te veranderen. Ik voelde weer nieuwe energie stromen. Zou dat te maken hebben met volle maan?
Ik geloofde daar vroeger nooit zo in, maar sinds de research naar de heksen voor mijn tweede roman ontdekte ik de krachten van Moeder Natuur. En dat de kerk dat onterecht heeft weggestopt. Ik brak onlangs met de lokale kerk, dat bevrijd me van negatieve energie.
Bij volle maan droom je heftiger en voel je nieuwe energie voor nieuwe plannen. Sinds mijn research volg ik een aantal heksen op social media.
De avond gaf een ontnuchterende ervaring. Toen ik pinde om geld te halen voor mijn schoonmaakster zag ik de maan. Die was niet vol, maar een bleke, halve cirkel die half zichtbaar was tegen overdrijvende wolken.
Toch was het heel krachtig, ik vergat even waar ik liep en voelde mij een ogenblik in een Bommelverhaal van Marten Toonder. Daarna haalde ik diep adem en liep ontspannen terug naar huis.
De volgende dag gaven nieuwe inzichten op kantoor. De maan was nog niet wassend en dus nog niet krachtig genoeg. De sterren stonden niet gunstig voor nieuwe plannen. Wie weet wat er gebeurd als het straks echt volle maan is.
Geplaatst in dagboek.