Schrijfdagboek 27 juni 2021

Russisch in Riga
In Margriet las ik een mooie reportage over de Letse hoofdstad Riga. Het wordt wel "de informele Baltische hoofdstad" genoemd.  Net zoals de Bulgaarse hoofdstad Sofia maakte Riga in de afgelopen 30 jaar een metamorfose door van een grijze, dorre Oostblokstad naar een fleurige, hippe city.

Zomerkamp
In 1994 gaf ik Engelse les in een zomerkamp voor Letse kinderen in Jurmala, een trendy badplaats even ten westen van Riga. In de zomerzon hadden de kinderen weinig trek in Engels. Ik kon er mijn Russisch goed oefenen.

Pragmatisch
Litouwen kende ik vanwege een bezoek aan mijn penvriendin in de hoofdstad Vilnius. De pragmatische houding naar de grote Russische broer vond ik opvallend en verstandig.

Digitaal
Estland is nog steeds terra incognita. Dat is jammer want met componist Arvo Part en hun digitale economie doen de Esten het uitstekend. In de wereld van de "digital nomads" loopt Tallinn voorop met het elektronisch burgerschap.

Geplaatst in dagboek.