Schrijfdagboek 26 september 2021

Klassieke - mislukte - bibliotheek
Het is een keurig, cultureel compleet verantwoord slot in een keurig, cultureel compleet verantwoord programma.

Waarom boeit "De klassieke bibliotheek" niet? Elke werkdag sluit het radio 4 programma "Opium" haar uitzending er mee af. De presentatoren lezen vijf avonden even voor middernacht een fragment uit een literaire roman waarin klassieke muziek een belangrijke rol speelt. Het lijkt de meest perfecte en zelfs ultieme boekenreclame. Toch is er wat mij betreft een groot probleem - het boeit niet. Ik val er vaak bij in slaap.

De redactie heeft gevraagd om tips voor nieuwe boeken voor de rubriek. Ik heb mijn romans over Von Falckensteyn aangemeld. De archiefexpert houdt van Paganini, Ik vind het leuk over klassieke muziek te schrijven in mijn boeken. De redactie heeft nog niet gereageerd.

P.S. De rubriek is er alleen op de radio, een gelijknamige boekenserie zou er perfect bij aansluiten.

Geplaatst in dagboek.