Schrijfdagboek 15 augustus 2021

Inspiratie op zondag

Dat is fijn! Het EO radioprogramma "Dit is de zondag" is terug van weggeweest. Ik vind het een perfecte alternatieve kerkdienst. Op Radio 1 van 6 tot 7 is het prettig wakker worden.
Er zijn goede interviews over actuele onderwerpen.

Wisselende presentatoren zorgen elke week voor een frisse wind. De interviewers kunnen goed luisteren en geven de gasten ruim de mogelijkheid hun verhaal te vertellen. Drie of vier onderwerpen per uitzending maken het mooi behapbaar. Ze houden geen zomerstop. En ze doen niet gemaakt vrolijk, zoals sommige andere presentatoren dat proberen, het accent is op goede gesprekken. Na elk gesprek is er luchtige muziek.

Een greep uit de thema's. Een interview over een kloosterkerk, een gesprek over een hernieuwde uitgave van het boek 'Geleerd en gelovig" en een tentoonstelling over Maria Magdalena.

Het gaat ook over zware onderwerpen, zoals een pleidooi voor rouwverlof. Maar ook een gesprek over "uitgepreekt", over dominees die een ander beroep hebben gekozen. Dat is niet altijd uit vrije wil. Een predikant bekende dat hij was vreemdgegaan en dat was uitgekomen. Hij is tegenwoordig trainer voor managers.

P.S. Het hoogtepunt van de vorige serie uitzendingen was in 2013 het interview met dominee Henk Vreekamp. In zijn Veluwse trilogie schreef hij over de Bijbel en over de Edda.

Geplaatst in dagboek.