Nieuwsbrief augustus 2020

Deze zomer krijgt u twee voorpublicaties uit mijn roman-in-wording, die over heksen gaat. In juli was de eerste, deze maand krijgt u de tweede.

Het liep tegen middernacht, Von Falckensteyn was in de presidentiële werkkamer annex hotelsuite aan het werk. De avond was zwoel en klam geweest, hij werkte in hemdsmouwen. De deur ging open, hij keek op en zag dat Benoitte Rigout binnenkwam, met een stapel dossiers in haar armen. Ze keek verbaasd op toen ze hem zag:

‘Professor Von Falckensteyn! Zo laat, en nog altijd aan het werk?’

Hij legde zijn lorgnet neer en keek op zijn Reitenbacher vestzakhorloge:

‘Zo laat? Warempel. u hebt gelijk, ik was druk bezig en vergat de tijd.’

Ze legde de dossiers op het bureau, hij rook een wolk Chanel № 5. Ze zag er op elk ogenblik van de dag adembenemend uit. Ze was rood-wit gekleed. Haar korte, witte zomerjurk stond perfect bij de rode pumps met naaldhakken, Haar armen en benen waren zongebruind. Zag hij een roodkanten beha? Haar lange, geblondeerde haar golfde over haar schouders. Haar roodgelakte nagels maakten het plaatje perfect. Hij merkte dat zijn lichaam tegen wil en dank reageerde. Dat ontging haar niet. Hij vond Austin heel aantrekkelijk, Benoitte had op een andere manier iets onweerstaanbaars.

Ze kwam dichtbij hem staan, de elitaire Franse parfum bedwelmde hem bijna. Ze fluisterde: ‘Weet u, we zouden iets prettigers kunnen doen dan werken.’

Hij slikte: ‘U en ik, samen, bedoelt u?’

‘U kunt toch niet altijd werken.’

Ze streek over zijn hemdsmouwen: ‘Uw pak met jasje staat u erg goed, maar zo bent u veel aantrekkelijker.’

‘Werkelijk?’

Ze knikte. hij reageerde: ‘Indien u mij toestaat, u bent evenmin te versmaden.’

‘Dank u.’ Ze streek over zijn wang. Hij zag haar roodgelakte nagels, voelde haar gemanicuurde handen, en ving bij haar roodkanten beha een glimp op van haar decolleté. Hij voelde dat zijn lichaam opnieuw reageerde.

Ze sloeg haar armen om zijn hals en kuste hem heel lichtjes op zijn mond. Zijn ademhaling ging sneller, hij beantwoordde het liefdesgebaar. Toen haar tong die van hem proefde, voelde hij een tegengestelde reactie, alsof Eva in het paradijs de slang kuste. Hij rukte zich los en stormde de kamer uit.

 

 

Geplaatst in Nieuwsbrief.