Nieuwsbrief maart 2021 – Geslaagd Of Mislukt Experiment

Amadeus
Onlangs zag ik YouTube-filmpjes van het Amadeus Electric String Quartet. De aantrekkelijke dames gaven een wervelende, klassiek-muzikale en sexy show.

Carmen
Ze speelden onder meer delen uit de opera Carmen. De excentrieke archiefprofessor Von Falckensteyn heeft de ouverture van Bizets opera als ringtone.

Saillant
De online filmpjes brachten een saillante herinnering in gedachten. In 2015 volgde ik de schrijfopleiding Verhalend proza van de Amsterdamse schrijfschool Scriptplus.

Saai
Von Falckensteyn is de hoofdpersoon van mijn romans. In Bulgaars labyrint vonden mijn medecursisten hem saai en droog. Dat is de reputatie van archieven.

Kleur
Dus dacht ik na hoe ik Von Falckensteyn meer kleur en geur kon geven. Ik besloot tot een experiment met een ‘rode oortjes’ hoofdstuk. Het sloeg in als een bom.
Mijn medecursisten kwamen enerzijds met een storm van kritiek, anderzijds hadden ze veel bewondering voor dit gewaagde experiment.

Dame
Het aangegane experiment beviel mezelf erg goed. In Bulgaars labyrint is de Bulgaarse archivaris Maja Altova de Falckensteyn Dame. In Het zwarte handboek is die rol voor de Amerikaanse heks Austin Flowers weggelegd.

Geplaatst in Nieuwsbrief.