Nieuwsbrief februari 2020

Goed nieuws!
Ik heb een uitgeverij gevonden die interesse heeft in mijn tweede manuscript De pseudo heks. Nu komt het traject van redactie en herschrijven. Het is leuk en spannend, en ik heb er veel zin in.

Haïti
In mijn nieuwe roman gaat de excentrieke archief professor Von Falckensteyn naar Haïti. Op verzoek van president Bertrand zoekt hij een document over heksen. Hij heeft het nodig voor hervormingen. De tegenstanders van het staatshoofd willen de hoogleraar ook voor hun karretje spannen.

New York
Onlangs las ik in een artikel in de digitale Vrij Nederland dat hekserij in New York hot en hip en trendy is. In mijn boek is een scène waarin professor Von Falckensteyn zo'n heksen gemeenschap in de Amerikaanse metropool bezoekt.

Natuur
Moderne heksen, zo schrijft VN, zijn vrouwen die zich nauw verbonden voelen met de natuur en affiniteit hebben met spiritualiteit. In de moderne wereld, waarin het Christendom soms op zijn retour lijkt, zijn heksen een groeiende religie in de 21e eeuw. In zijn zoektocht, samen de Amerikaanse heks Mary Michaels, is dat een openbaring voor de hoogleraar.

Geplaatst in Nieuwsbrief.