Nieuwsbrief oktober 2020 – Het contract is getekend!

Het Zwarte handboek
Het Zwarte
 Handboek, mijn tweede roman over de excentrieke archief professor Von Falckensteyn, wordt uitgegeven.

Ik vond het een spannende dag. In mijn Schrijfdagboek op Facebook en Instagram meldde ik het al. In september 2020 is het contract voor mijn tweede roman Het Zwarte Handboek getekend. De excentrieke archief professor Von Falckensteyn is opnieuw het belangrijkste personage.

Geluk
Corona proof gebeurde de ondertekening op kantoor bij mijn uitgever. We hadden geluk, het was net voordat de strengere maatregelen van Rutte van kracht werden.

Facebook
Er zijn foto’s gemaakt voor de Facebook pagina van Gopher. De uitgever en ik hebben de grote lijnen van de publiciteit besproken. We hebben een overzicht gemaakt van journalisten en media, die we benaderen.

Markt
Mijn Schrijfdagboek en nieuwsbrief passen goed in de publiciteitsaanpak. De marketeers moeten vastleggen hoe mijn roman in de markt wordt gezet. Mijn doelgroep bestaat uit 40-plussers, fans van Hercule Poirot en Inspector Morse. De detective viel onder andere op door zijn klassieke kostuums, iets wat ook geldt voor Von Falckensteyn. De Engelse politie-inspecteur was gek op opera, de archiefexpert is verzot op de Italiaanse violist Paganini.

Avontuur
Met Von Falckensteyn op heksenavontuur op Haïti, moet de slogan worden. Met de redactie van de uitgeverij ga ik de puntjes op de ‘i’ zetten. Een distributeur zorgt dat mijn boek te koop is bij boekhandels, van Groningen tot Maastricht en van Rotterdam tot Enschede.

Geplaatst in Nieuwsbrief.