Bulgaars labyrint

Bulgaars labyrint is een spannende misdaadroman, geschreven door Jan Buruma, over de Bulgaarse paraplumoord uit 1978. De Bulgaarse journalist Georgi Markov werd toen in Londen vermoord. Het moordwapen was uniek - een vergiftigde paraplu. De misdaad is nooit opgelost. De Bulgaarse premier Angelov wil dat na al die jaren eindelijk voor elkaar krijgen.

Hij schakelt professor Von Falckensteyn in. De excentrieke hoogleraar Hogere Soeck Archiefkunde aan de Eise Eisinga Universiteit Franeker moet met grote spoed een oud document over de moord vinden. Hij wordt geholpen door Maja Altova van het Bulgaarse Staatsarchief. Hun speurtocht gaat via Sofia, Londen, Kopenhagen en terug naar Sofia. Ze worden dwars gezeten door een geheimzinnige groep tegenstanders. Vinden ze het oude document op tijd? Of lopen ze vast in het Bulgaars labyrint?

Bulgaars labyrint is uitgegeven door uitgeverij Elikser en kost € 18,50.

Fragment uit "Schrijven Magazine"

...het eruitziet. Wanneer je deze indrukken op de juiste wijze beschrijft, zullen ze, vermengd met de informatie uit het verleden, proza opleveren die levensecht overkomt. Een prima voorbeeld hiervan is Bulgaars labyrinth, het debuut van Jan Buruma, waarin hijj zijn hoofdpersonage Von Falckensteyn in het Bulgarije van 1978 naar documenten laat zoeken. Doordat hij iedere locatie kent die beschreven wordt, waan je je even in het Bulgaarse staatsarchief.